Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 21°C




















KANSER HASTASI ANNENİN TEK İSTEĞİ ÇOCUKLARI İÇİN EMEKLİ OLABİLMEK

19 Şubat 2021 11:34
3.577
A+
A-

Kanserle mücadele eden hasta ve hasta yakınlarına maddi manevi destek vermeye devam eden Umut ve Yaşam Derneği,Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan kanser hastası Dilek KAYNAK için umut ışığı oluyor.

35 yaşında olan Dilek KAYNAK evli ve üç çocuk annesi.2018 yılında üçüncü çocuğuna hamileyken, çağımızda sıkça karşımıza çıkan  bu hastalıkla tanıştı.
Meme kanseri teşhisi konulan Dilek KAYNAK, hamileliği esnasında İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde ameliyat oldu ve bir göğsü alındı. Ameliyat sonrası 3.çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeyi başaran anne için asıl zor günler bundan sonra başladı.

Hastalığı metastaz yaptı,omuriliğine ardından akciğer, karaciğer ve vücudun  başka yerlerine sıçradı.Yayılan tümör nedeniyle 2.5 yıldır kanser ile mücadele veren anne yoğun bir şekilde kemoterapi tedavisi görüyor.

Bu zor mücadelede anne kadar baba da çok zor durumda…

Kanserle mücadele eden annenin en büyük destekçisi eşi Erkan KAYNAK: “Bu süreç bizi maddi ve manevi olarak çok zorluyor.
Eşimin tedavi süreci çok ağır geçiyor ve bu süreçte çocukların bakımı ile ben ilgileniyorum” dedi.
Çocuklarına ve eşine bakmak zorunda olduğundan düzenli bir işte çalışamayan baba, çocuklarının geleceği konusunda endişe ediyor.

Annenin tek isteği malulen emekli olmak…

4.evre kanser hastası olan KAYNAK:
“Eşim, çocuklarımızın her türlü bakımı ve benim tedavi sürecim nedeniyle çalışamıyor.Hastalığım kadar çocuklarımın geleceğinden çok endişe duyuyorum ve bu beni fazladan yoruyor, üzüyor” dedi.

SGK’ya başvuran aile malulen emeklilik müjdesini aldı.

65 bin 711 TL yatırdıkları ve gerekli belgeleri ibraz ettikleri taktirde anne malulen emekli olabilecek.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu paranın ancak bir kısmını toparlayabilen aile son çare olarak Umut ve Yaşam Derneği kurucusu ve başkanı Dr.Nimet BAKİ’ye mektup yazdı.

Bu mektuba duyarsız kalmayan Dr.Nimet BAKİ anne ve çocuklarına yardım elini uzattı.

Paranın toparlanabilmesi için dernek adına tüm imkanlarını kullandıklarını belirten  BAKİ şunları ifade etti:
“Mektubu okuduktan sonra çok üzüldüm.Yıllardır kanser ile mücadele eden hasta ve hasta yakınlarına destek olmaya çalışıyoruz.Yardıma ihtiyacı olan ailelere  destek olabilmek için gönüllü bağışçılara ihtiyacımız var. Bu sorunların üstesinden ancak hep birlikte ve el ele vererek gelebiliriz. Kanserle mücadele eden hastalarımız ve yakınları desteklerinizi bekliyor.”

Anne malulen emekli olabilmek için desteklerinizi bekliyor.
Annenin tek arzusu çocuklarının geleceğini güvence altına almak.

Unutmayalım ki;
Çocuklar bizim geleceğimizdir.Bu üç yavrumuz için sizlerde destek olun…

Ayfer M.BULUT,19.02.2021

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.