Dolar 32,5260
Euro 34,7173
Altın 2.493,22
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















Trabzon Akoluk içme suyu arıtma tesisi hızla yükseliyor

Trabzon Akoluk içme suyu arıtma tesisi hızla yükseliyor
15 Şubat 2021 19:13
301
A+
A-

Yaklaşık 104 milyon TL’lik bütçesi ve günlük 200.000 m³ arıtma kapasitesi ile dikkat çeken Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi hızla yükseliyor. Haziran 2022’de bitecek dev projede yüzde 30 ilerleme kaydedildi

Trabzon genelinde yatırım hamlesi başlatan Trabzon Büyükşehir Belediyesi dev projeleri şehre kazandırmaya devam ediyor. Birçok yerleşim noktasında yıllarca birikmiş sorunlara kısa sürede çözüm getiren, bağlı kuruluşu TİSKİ eliyle yaklaşık 2 yıllık sürede şehre toplam 211 milyon TL bedelli 1150 kilometre uzunluğunda altyapı hattı kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şehrin sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesisleri de devreye almaya hazırlanıyor.

GÜNLÜK 200.000 METREKÜP ARITMA KAPASİTELİ

Doğu Karadeniz’in en fazla nüfusa sahip ilçeleri arasında bulunan Ortahisar’ın 565 kilometrelik içme suyu hattını komple yenileyecek projeyi başlatan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşu TİSKİ adına DSİ tarafından yapılan Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisine de büyük önem veriyor. Yaklaşık 104 milyon TL’lik dev bütçesi ile dikkat çeken ve günlük 200.000 m³ arıtma kapasitesine sahip Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor.

YÜZDE 30 DÜZEYİNDE İLERLEME KAYDEDİLDİ

Trabzon için sağlıklı ve kesintisiz su temini bakımından oldukça önemli bir tesisin inşa edildiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “DSİ-TİSKİ iş birliğinde yapılan Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor. Şu anda yüzde 30 fiziki gerçekleşme oranı ile devam eden iş kapsamında 84.000 m³ kazı yapıldı. Fosseptik, trafo idare binası, jeneratör kaba inşaatı ile 230 metre galeri ve temiz su deposu, geri yıkama suyu tutma tankı, klor temas ve temiz su deposu ile perde imalatları tamamlandı” diye konuştu.

HAZİRAN 2022’DE HİZMETE GİRECEK

Tesisin 2022 yılının haziran ayında devreye alınacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “200.000 m³ günlük arıtma kapasitesi ile oldukça önemli bir tesis. Hizmete girdiğinde Ortahisar ve Yomra ilçelerimizin 47 mahallesine memba kalitesinde su verilecek. Hali hazırda 47 mahallemizin 90 rakımına kadar Esiroğlu Arıtma Tesisimizden cazibeli su veriliyorken Akoluk Arıtma Tesisimiz ile birlikte bu yükseklik 200 metre seviyelerine çıkacak. Bu sayede sadece enerji, motor ve pompa bakımlarından yıllık 8,5 milyon TL gibi ciddi bir enerji tasarrufu sağlayacağız” dedi.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Akoluk Arıtma Tesisinin yanı sıra Esiroğlu Arıtma Tesisinin de çalışır vaziyette olacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Böylelikle, tesislerden birinde sorun çıkması halinde şehrimizi susuz bırakmamak adına içme suyu arıtma tesislerimizi bir nevi yedeklemiş olacağız. Ortahisar ilçemizin 565 kilometrelik içme suyu şebeke hattını da bir yandan yeniliyoruz. 18 ilçemizin 707 mahallesine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.