Dolar 32,5215
Euro 34,7523
Altın 2.493,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















Şırnak Valisi Ali hamza pehlivan Resmi Twitter sayfasında Açıklama yaptı köylerin okullari açılacak

15 Şubat 2021 23:58
6.887
A+
A-

YÜZ YÜZE EĞİTİM YENİDEN BAŞLADI

Köylerimiz ve seyrek nüfuslu beldelerimizdeki okullarımızda 15 Şubat itibariyle yarıyıl tatilinin de sona ermesinin ardından yüz yüze eğitim öğretim başladı.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan; İlimiz merkeze bağlı Geçitboyu Köyümüzde bulunan 75. Yıl Geçitboyu İlkokulu’nu ziyaret etti, okunan İstiklal Marşımızın ardından ilk ders zilini çalarak yüz yüze eğitimin yeniden başlamasının heyecanını yaşayan öğretmen ve öğrencilerin sevincine ortak oldu.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ,İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan ve İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener ile birlikte gittiği 75. Yıl Geçitboyu İlkokulu ve Ortaokulunda Okul Müdürü Şakir Ürek, Müdür Yardımcısı Hüsnü Gerez ve Öğretmenler tarafından karşılanan Vali Pehlivan, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti, kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Daha sonra Öğretmenler Odasına geçen Vali Pehlivan öğretmenler ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Şırnak İlimizde eğitim öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla başlatılan eğitim seferberliğinden bahsetti. Öğretmenlerin görüşlerini dinledi. Uzaktan eğitim sürecinde yapılan çalışmalar ve yeniden başlayan yüz yüze eğitim konusunda yürütülecek çalışmaları değerlendirdi; görüş, öneri ve tavsiyelerde bulunarak bütün öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Ziyareti takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan;
“Bugün itibariyle köy okullarımızda ve seyrek nüfuslu beldelerimizdeki okullarımızda yüz yüze eğitim öğretimi yeniden başlatıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Şubat ayı başında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan kabine sonrası kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından duyurulmuştu. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığımız gerekli çalışmaları yürütüp genelgelerle 15 Şubat itibariyle köy okullarında ilk ve ortaokullarda, anasınıflarında haftanın beş günü yüz yüze eğitim yapılabileceğini bildirilmişti. Buna göre biz de İlimizde gerekli hazırlıkları yaptık. Bugün itibariyle de öğretmen ve öğrencilerimizin coşkusuyla okullarımızın kapısını yeniden açtık. Bu vesileyle biz de Geçitboyu Köyümüze geldik, çocuklarımızın heyecanına ortak olduk. Öğretmenlerimizle toplantı yaparak geçen zaman sürecinde uzaktan eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve bugün yeniden başlayan yüz yüze eğitim konusunda yürütülecek çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürümüz, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte değerlendirdik.

Biliyorsunuz, 1 Marttan itibaren de 8 ve 12. Sınıflarda haftanın iki günü olmak üzere yüz yüze eğitimi başlatacağız. Ara sınıflarda ise uzaktan eğitim devam edecek.

Bugün itibariyle 47 anaokulumuzu yüz yüze eğitime başlatmış oluyoruz. Bu anaokullarımızda 4 bin 899 öğrencimiz yüz yüze eğitime başlamış oldu. Açılan köy ve belde okul sayımız 391, öğrenci sayımız 37 bin 995’tir. Bu okulları açarken öğrenci yoğunluğuna da dikkat ettik. Öğrenci yoğunluğu fazla olan okullarımızı sınıfları kalabalık olduğu için başlatamadık. Bu bağlamda sadece 7 okulumuzu yüz yüze eğitime geçiremedik. Bu okullardaki öğrenci sayısı da 2 bin 986’dır. Toplamda 438 okulumuzu yüz yüze eğitime açmış oluyoruz. Açılan okullarımıza toplam 42 bin 894 öğrencimiz devam edecek bu da İlimiz genelindeki toplam öğrenci sayımızın yaklaşık üçte birine tekabül ediyor.

Öğretmenlerimiz bugüne kadar uzaktan eğitim verme gayreti içerisindeydi. Hem EBA sistemi üzerinden hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda oluşturduğumuz EBA Destek Merkezlerimiz ile gerekli ortam sağlandı. Birkaç ay önce İlde başlatmış olduğumuz, hayırseverlerin, kurumlarımızın katkılarıyla tablet kampanyası ve öncesinde de Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu destek programı kapsamında uzaktan eğitime daha iyi erişebilsinler diye- yaklaşık 12 bin öğrencimize tablet ulaştırdık. İnternet altyapısının iyileştirilmesiyle ilgili de süreç içerisinde çeşitli çalışmalar söz konusuydu. Özellikle öğrencilerimizin yoğun olduğu yerlerde bu konuda da gerekli destekler sağlandı ve sıkıntılar önemli ölçüde giderildi.

Bugün yeniden başlayan eğitim öğretim sürecinin öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah büyük önem teşkil eden maske, mesafe, hijyen konusunda kurallara uymak suretiyle inanıyor ve diliyoruz ki bir daha okullarımızı yüz yüze eğitime kapatmak durumunda kalmayız. Malumunuz, aşı süreci de devreye girdi. O konuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde koronavirüsle verilen mücadele aşı konusunda da devam ediyor ve dünyada istatistiklere göre bu süreci en iyi yöneten ülkeler arasındayız. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından da duyurulduğu üzere öğretmenlerimiz de aşılama sürecine dâhil oluyor. Bir yandan aşı konusu ve aşılamalar bir yandan yine tedbirlere uymak suretiyle bu süreci inşallah en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.