Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C




















KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI SAYIN MEHMET NURİ ERSOY, İLİMİZ CİZRE İLÇESİNDE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

13 Şubat 2021 19:24
884
A+
A-

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI SAYIN MEHMET NURİ ERSOY, İLİMİZ CİZRE İLÇESİNDE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Valimiz Ali Hamza Pehlivan; Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Özel Kalem Müdürü Batuhan Mumcu, Protokol Müdürü Ensar Taşkesenligil, Protokol Uzmanı Fahrettin Kerem Çevik ve Basın Müşaviri Zafer Demez ile birlikte İlimiz Cizre ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlimiz Cizre ilçesinde Bakan Ersoy, Vali Pehlivan ve Başkan Yarka; beraberlerindeki heyet ile birlikte ilk olarak İç Kale, Hamidiye Kışlası ve Cizre Surlarını ziyaret etti; müze kompleksine dönüştürülecek olan İç Kale’de incelemelerde bulundu.

Şen caddesinde Hz. Nuh (AS) Türbesi ile restorasyon çalışmaları devam eden Kırmızı Medrese gibi tarihi ve kültürel yapıları ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla da hasbihalde bulundu.

Son olarak Bakan Ersoy, Dengbejler Evi ve Melaye Cızirî Kütüphanesini ziyaret ederek müzik dinletisini dinledi; çekilen toplu hatıra fotoğraflarının ardından Cizre ilçemizdeki programını tamamladı.

Cizre’deki ziyaretlere Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Çobanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Acar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, MHP İl Başkanı Halil Tatar ve STK temsilcileri de iştirak etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.