Dolar 32,5463
Euro 34,8430
Altın 2.435,06
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY CİZRE İLÇEMİZDE, TÜRK KIZILAYI GÖNÜLLÜ MERKEZLERİNİN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

13 Şubat 2021 19:31
929
A+
A-

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY CİZRE İLÇEMİZDE, TÜRK KIZILAYI GÖNÜLLÜ MERKEZLERİNİN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere İlimizi teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ile birlikte Türk Kızılayı tarafından İlimiz Cizre İlçesinde kurulan, kafeterya, bilişim teknolojisi, çalışma salonu, kütüphane, müzik atölyesi, psikoloji ve eğitim odaları bulunan Cizre Gönüllü Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde toplam 18 Gönüllü Merkezi bulunan Türk Kızılayı, Bakan Ersoy’un katıldığı törenle İlimiz Cizre ilçesinin yanı sıra Manisa/Merkez, Manisa/Demirci, Diyarbakır, Elazığ ve Kütahya olmak üzere 6 merkezin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Tören programında konuşma gerçekleştiren Bakan Ersoy, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen harekâtta şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
“Şırnak’a kazandırılan değerli bir hizmeti açmak üzere bir arada bulunuyoruz. Bundan duyduğum mutluluğu özellikle belirtmek istiyorum. Bugün Şırnak’ta Bakanlık olarak başlattığımız ve planladığımız projeleri de ziyaret edeceğiz. Onları nihai olarak karara bağlayacağız.

Kızılay Cizre Gönüllü Merkezi, hem çocuklarımıza hem gençlerimize hem de Şırnak ve Cizrelilere ciddi bir hizmet verecek. Kütüphanesinden psikolog odasına, kafeteryasından yemekhanesine, mutfağına kadar birçok birimi içeren bu gönüllü merkezi sadece gençlerimiz için değil bütün Şırnaklıların yararlanabileceği merkezdir.” dedi.

Şırnak’ın genç nüfus bakımından en yoğun şehirlerden biri olduğunu belirten Bakan Ersoy;

“Bu tarz genç yoğunluğu olan şehirlerimizde biz de Bakanlık olarak kültürel yatırımlarımıza hız veriyoruz. Bakanlığımızın projeleri kapsamında turizmi 81 vilayete yaymak var. Şırnak’ın turizm değerlerini ön plana çıkarmak için arkeolojik ve kültürel değerleriyle başlayacağız, daha sonra turizm değerlerini ön plana çıkararak turizm pastasında iyi bir pay almasını için gerekenleri Bakanlık olarak yapacağız. Bu tarz merkezler iyilik, empati, beraberlik, sosyal sorumluluk gibi davranışların artmasına yönelik faaliyetlerin hayata geçirildiği, bu tarz eğitimlerin verildiği önemli merkezlerden biridir. Buralarda birçok destek programı da oluyor. Kızılay’ın sahadaki tüm insani yardım programlarına gönüllü olarak katılımların nasıl olacağı eğitimlerinin verildiği çok faydalı merkezlerdir. Bu merkezlerin açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah gençlik ve gönüllü merkezlerinin sayılarını daha da çoğaltıp vatandaşlarımıza ulaşmayı sağlayacağız.” diye konuştu.

Bir Kızılay gönüllüsü olan Vali Pehlivan yaptığı konuşmada gönüllü bir kan bağışçısı olarak Kızılay’ın bronz madalyasını almaya hak kazanmış olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek herkesi Kızılay’ın gerek kan bağışı kampanyalarına gerekse diğer alanlarda gönüllülük esaslı yürütülen kampanyalarına katılmaya davet etti. Vali Pehlivan;

“Cizre Gönüllü Merkezimizin, Sayın Bakanımızın teşrifleriyle açılıyor. Böyle önemli bir merkezin açılmasından dolayı memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Başta Türk Kızılayı Genel Başkanı Sayın Kerem Kınık olmak üzere emeği geçen İl ve ilçe yöneticilerine, Kızılay gönüllülerine, katkı ve emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık ve Cizre TSO Başkanı Salih Sefinç de birer konuşma yaparak Gönüllü Merkezimizin Şırnak İlimize ve Cizre İlçemize hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Ersoy ve Vali Pehlivan; Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Davut Sinanoğlu, Cizre TSO Başkanı Salih Sefinç ile birlikte hayırlı uğurlu olması temennisiyle merkezin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.