Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















KİTAP RUHUN GIDASIDIR

KİTAP RUHUN GIDASIDIR
10 Şubat 2021 18:45
4.116
A+
A-

Zeynep DOĞAN BALCI kimdir?
1986 yılında İstanbul’da doğan ve aslen Trabzonlu olan yazar; ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olduktan sonra, özel kurum ve devlet okullarında öğretmenlik mesleğini icra etti.
Öğretmenlik mesleğinin yanı sıra,Yediveren Yayınevi Eftalya Kitap tarafından basılan,yazdığı kitaplarını halkın beğenisine sundu.
“Eylül’de Aşk” ve “Sana İnanmak İstiyorum” isimli kitapları çok ilgi gördü.

Üslubundaki yalınlık ve akıcılık kitapların çok beğenilmesini sağladı.
Sevgi,aşk, inanç, bağlılık, güven, özgürlük, hüzün, mutluluk gibi duygular eserlerinin odak noktası oldu.
Yazarın ilgi çekici cümleleri ve dili kullanış biçimi büyük ilgi gördü.
Eserlerinde daha çok aşk ve sevgiyi konu alan yazarın yeni kitabını da en kısa sürede kaleme alacağını umuyoruz…

Nasıl Yazmaya Başladınız?
Sorumuzu yönelttiğimiz yazar şunları ifade etti:
“Doğma büyüme İstanbul’da yaşıyorum ama aslen Trabzonlu bir anneyim. Uzun yıllar öğretmenlik yaptım. Anne olunca çocuklarımı kendim büyütüp, yetiştirmek istediğim için mesleğime ara vermek zorunda kaldım. En kısa zamanda öğretmenlik mesleğime dönmeyi ve yeni kitaplarımı yazmayı çok istiyorum.
Tabii ki bu ara verme süreci, bir yandan da kitap yazma hayalimi gerçekleştirmem için bir fırsat oldu. Üretmeyi, hayal etmeyi,denemekten asla vazgeçmemeyi kendime ilke edindim.Kitap okumayı çok seviyordum ve birgün yazabilmenin hayalini kuruyordum.Tamda bu noktada yazmaya başladım.
Şimdiye kadar iki adet kurgum sayfa kokusu ile buluşup kitap olarak sizlere ulaşabildi.”
Ardından şunları ekledi:
“Kitaplarımdan kısaca bahsedecek olursam; ilki 2016 yılında basılan “Eylül’de Aşk” kitabım. Aslında bir aşk hikayesi gibi dursa da öyle değil, çok yönlü bir kurgu. Güveni kırılmış bir genç kızın aile bağlarını konu edinirken, arka planda zamanın boyutunu, günlük rutinlerin dışına çıkıldığında (zamanı ötelediğinizde) olabilecek değişiklikleri ve tesadüf olgusunun varlığını sorgulatan bir hikaye. Hani hep hayatımızın monoton olmasından şikayet eder yine de rutinlerimizden taviz vermeyiz ya işte bir kez olsun taviz versek neler olabilir acaba?
İkinci kitabım ise 2017 yılında basılan “Sana İnanmak İstiyorum “.Yine bir aşk hikayesi kemiğinde kurulu altı dostun hikayesi. Her bir karakterin hikayesine değinen, kitap gecelerinde şiirlerin okunduğu, İstanbul’un karmaşasında geçen naif bir hikaye. Yine tesadüfler var, güven kırıklığı var, hayaller ve gerçekler var…
Kısaca özetlersem; ana karakterimiz ünlü bir yazara platonik aşık fakat bir gün karşısına bambaşka biri çıkıyor. Bu durumda kızımız Zeliha’nın hayal ile gerçek arasında bir seçim yapması gerekiyor. Bu sırada bir yandan da dostlarının sorunlarını onlarla birlikte çözme çabasında. Tüm bunların gölgesinde,şiirlerle örülü sıcacık bir kış hikayesi…
Her iki hikayem de okurken kendinizden bir parça bulabileceğiniz gerçek yaşam hikayeleri. Umarım sizin de bir parçanıza dokunabilir. ”
Yazarın, yeni kitaplarını en kısa sürede kaleme almasını sabırsızlıkla bekliyor,hayallerinin yazıyla buluştuğu başarılı yıllar diliyoruz.
Unutmayalım ki;
Hayaller varsa umutlar hep vardır…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.